Zpět do obchodu

Registrace

Mě, ani šicího stroje se bát nemusíte... :-)

Týden sdílení je akce vzdělávacího portálu Naučme se (proběhl letos 10.-16.6.), díky kterému si zájemci mohou vyzkoušet vybraný kurz zadarmo a lektor odladit případné nedostatky a získat tak cenné reference. Je pravda, že jsem zvažovala, že bych pár svých lekcí darovala zdarma, a tak jsem za zorganizování této akce opravdu ráda, protože díky propagaci se dostala k hodně lidem.
 
Mně se na moje Domácí šití - individuální kurz šití pro ženy - i pro úplné začátečnice (pánové prominou... ;-)) přihlásilo 5 (ne)švadlenek a všechny opravdu i přišly! Prý se občas stane, že se někdo nedostaví... Se třemi jsme "jely" podle mé osnovy. Jedna chtěla naučit obroubit šátky a divila se, že je to u malého šátku taková "drbačka" :-D (tímto paní Radanu zdravím a těším se na další případné šití, na které se těší a já taky samozřejmě) a poslední paní se přes rok trápila s nastavením nití na svém šicím stroji, až jsem na místě zjistila, že je problém s pouzdrem na cívku u spodní nitě, což je věc nastavená z výroby a většina běžných švadlenek tento problém doma vůbec neřeší. Dokonce ani v běžném návodu k obsluze šicího stroje a možným problémům s šitím o tom není ani zmínka... Já to teda zrovna u sebe taky už jednou řešila, tak vím, že se to může stát... :-) 
 
No, a jaký je z toho pro mě závěr? Osnova je v pořádku, jak je vidět z referencí účastnic: 👇
 
A já ještě připravím shrnutí celého kurzu a tento "manuál pro (ne)švadlenky" bude vždy taky součástí kurzu, aby měly účastnice po čem sáhnout, až si konečně samy doma po čase sednou ke stroji a leknou se, že všechno zapomněly... :-D
 
Dále plánuji přidat Domácí šití II., pro zájemkyně o ušití polštářku (instantní patchwork) pod mým vedením.
 
A taky "Hodinové šití", kdy bude možné si zaplatit hodinu u mě v dílně a tam si ušít něco na mém stroji, třeba i s mojí pomocí, pokud bude potřeba... :-)